CoachingMatchStarten met Starten – Freek Donders

Starten met starten met kopje koffie

Donders het werkt!

Starten met starten. Noem het een Starter, of geef het een label ‘Start up’. De keuze maakt niet uit: een startende ondernemer moet ééns gaan starten. Dat is een open deur, zou je zeggen. Klopt, maar die deur staat vaak open zonder gebruikt te worden. Vanwaar dan toch die aarzeling, dat dralen?

Van de ene kant is er die droom, dat verlangen. Van de andere het zien van de mogelijkheden, het geloof in de haalbaarheid. Dat ‘geloof’ staat vaak op de waakvlam. Rustig aan, eerst maar eens zien. Klopt natuurlijk helemaal. Alleen zolang je niet een begin maakt, zul je niet starten en zul je ook niets zien.

Het heeft natuurlijk alles te maken met jezelf en dan vaak niet eens met je kwaliteiten, talenten, vaardigheden. Het is onwennig, om deel uit te gaan maken – met jezelf – van iets waar je op afstand over droomde. Je zet koers naar de horizon. Dat ben je niet echt gewend. Zelfs al begin je de onderneming met meerdere mensen: iedereen voelt de relatieve zwaarte van een verantwoording. Je gaat stappen zetten. Liefst veel kleine stappen, ook wel wat grotere. En al die stappen, of een belangrijk aantal daarvan, brengen je in de richting van die gedroomde horizon.

Je voelt al waar het volgende stukje over gaat: Voorbereiding, voorbereiding, voorbereiding. Niet oneindig, maar wel zo goed mogelijk.

Freek Donders

Be-Ware Business Development

Business coach in Montpellier, Freek Donders

CONTACT

© 2024 Freek Donders – Alle rechten voorbehouden

 

Plaats een review/reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Chat met ons