CoachingMatchStress begeleiding met de Ikigai methode – Bart Messing

Stress begeleiding met Ikigai

Het vinden van balans en harmonie – De Ikigai methode voor stress begeleiding

Stress is een veelvoorkomend verschijnsel in ons dagelijks leven, en het kan verschillende oorzaken hebben, variërend van werkgerelateerde druk tot persoonlijke uitdagingen. Maar wat als ik je vertelde dat er een methode is die draait om het vinden van balans en harmonie, niet alleen om stress te verminderen, maar ook om een vervuld en betekenisvol leven te leiden?

Wat is stress dan eigenlijk?

Voordat we de Ikigai Methode verkennen, is het belangrijk om te begrijpen wat stress eigenlijk is. Zie daarvoor de bijgaande video. Eigenlijk geldt dat een beetje stress op zijn tijd niet zo slecht is, maar chronische stress heel ernstige gevolgen kan hebben. Stress wordt vaak beschouwd als een reactie van het lichaam op externe druk of spanning. Het kan zich manifesteren in verschillende vormen, zoals angst, vermoeidheid, of zelfs fysieke symptomen zoals hoofdpijn, nekpijn,rugpijn of opgebouwde spierspanning. In wezen is chronische stress een teken van een gebrek aan balans in ons leven.

De Ikigai methode – Op zoek naar balans en harmonie

Het woord “Ikigai” komt uit het Japans en betekent “een reden van bestaan” of “een reden om op te staan”. Deze methode draait om het vinden van diepere betekenis en doel in ons leven, wat leidt tot een gevoel van balans en harmonie. Het concept van Ikigai bevat een mix van elementen, die van belang zijn voor een duurzaam gezonde balans. Klik hier voor meer informatie.

Het belang van balans

Door deze verschillende elementen te verkennen en in evenwicht te brengen, kunnen we streven naar een leven dat voldoening geeft en stress vermindert. Wanneer we ons Ikigai vinden, ervaren we een gevoel van doelgerichtheid en richting, waardoor we beter kunnen omgaan met de uitdagingen die het leven ons biedt.Het is belangrijk op te merken dat balans niet betekent dat alles perfect in evenwicht moet zijn op elk moment. Het gaat erom dat we bewust streven naar een evenwicht tussen deze elementen, wetende dat dit een voortdurend proces is dat tijd en toewijding vergt.

Conclusie

De Ikigai Methode biedt een waardevol kader voor het omgaan met stress door te streven naar balans en harmonie in ons leven. Ben je nieuwsgierig geworden, neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Bart Messing

Ikigai coach in Utrecht - Contact gegevens - Contactformulier - Bart Messing

CONTACT

Volg Bart Messing op:

Ikigai coach Bart Messing - logo - CoachingMatch

Linkedin logo

YouTube logo - CoachingMatch

© 2024 Bart Messing – Alle rechten voorbehouden

Plaats een review/reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Chat met ons